Research

De Kinderacademie Groningen beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van testontwikkeling en onderzoek naar de algemene ontwikkeling van kinderen. Wij werken al jarenlang samen met verschillende universiteiten in Nederland. De belangrijkste tests op het gebied van intelligentie en ontwikkeling in Nederland zijn genormeerd en gevalideerd door de Kinderacademie Groningen. Onze jarenlange ervaring, deskundigheid en ons uitgebreide netwerk heeft ons groot vertrouwen en waardering opgeleverd van (inter)nationale testuitgevers en de professionele praktijk.

Onderzoeksondersteuning

De Kinderacademie Groningen heeft medewerkers in huis die ruime ervaring hebben met de opzet en de uitvoering van onderzoek, in het bijzonder met testconstructie, normerings- en validatieonderzoeken. Door de samenwerking met een groot aantal junior orthopedagogen, psychologen en studenten van deze opleidingen, kunnen wij in korte tijd een grote hoeveelheid onderzoeksdata verzamelen, bijvoorbeeld testgegevens van kinderen.

Testnormering

De Kinderacademie Groningen heeft specialisten in huis die testnormen kunnen berekenen op basis van ruwe testscores. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meest moderne en efficiënte methode, namelijk een geavanceerde vorm van continue normering. Prof. Marieke Timmerman is als statistisch adviseur betrokken bij deze werkzaamheden van de Kinderacademie.

Voor meer informatie: selma.ruiter@dekinderacademie.com

Actueel

In januari 2017 zijn wij gestart met een onderzoek samen met het UMCG, het IMP-SINDA onderzoek. Hiervoor zoeken wij de komende twee jaar kinderen tussen de 2 en 18 maanden. U wordt van harte uitgenodigd om aan dit onderzoek mee te doen. De kinderen worden onderzocht in een speelse situatie, u als ouder of verzorger bent steeds aanwezig tijdens het onderzoek. Het onderzoek vindt plaats op de kinderafdeling van in het UMCG en duurt ongeveer een uur. Als dank voor uw deelname krijgt u een  bon, ter waarde van 10 euro.

Informatie IMP-SINDA onderzoek

Daarnaast hebben wij in opdracht van twee grote testuitgevers Hogrefe en Pearson, gewerkt aan vernieuwde en verbeterde versies van belangrijke intelligentie- en ontwikkelingstests. Het gaat om de IDS-2, geschikt voor kinderen en jongeren tussen 5 en 20 jaar en de WISC-V, geschikt voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 17 jaar en de SON 2-8, een niet-verbale test voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Tevens hebben wij meegewerkt aan de validatie van een vragenlijst, de SDQ, geschikt voor 12-17 jarigen.

 

De IQ-score is dringend aan modernisering toe

Lees het artikel

Aanmelden

Voor een oriënterend gesprek of directe aanmelding kunt u contact met ons opnemen.

Neem nu contact op

Partners in onderzoek

rugvuhogrefeumcgpearson