Nieuwe intelligentietest: WISC-V-NL

3 april 2019 - Selma Ruiter

Vorig jaar is de nieuwe intelligentietest WISC-V-NL uitgekomen. Selma Ruiter en Francien Geerds beschrijven wat er veranderd is ten opzichte van de vorige versie. Dit artikel is een samenvatting van hun uitgebreidere uitleg, die gepubliceerd wordt in de april-editie van Beter Begeleiden Digitaal.

{ Lees meer }

WISC-V-NL

8 februari 2018 - Francien Geerds

Sinds januari 2018 werken wij met de WISC-V-NL. Dit is een nieuwe intelligentietest voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 16 jaar, opgezet volgens de nieuwste inzichten over intelligentie.

{ Lees meer }

Doet u mee met uw baby?

14 juni 2017 - Selma Ruiter

Het UMCG doet onderzoek naar motoriek en de algemene ontwikkeling van jonge kinderen. Hiervoor zijn we op zoek naar kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 18 maanden.

{ Lees meer }

IQ-score is dringend aan modernisering toe

5 april 2017 - Selma Ruiter

De IQ-score is dringend aan modernisering toe naar een nieuwe interpretatie en classificatie van de geschatte intelligentie.

{ Lees meer }

UMCG zoekt 1700 baby’s voor onderzoek

20 maart 2017 - Francien Geerds

In het Dagblad van het Noorden staat een artikel over het onderzoek waar De Kinderacademie de normeringsgegevens van verzamelt.

{ Lees meer }

“Kindertesten getest”

14 augustus 2015 - Selma Ruiter

Dit artikel verscheen op 28 juli 2015 in het Dagblad van het Noorden. Een kind ontwikkelt zich niet altijd even goed. Om deze haperingen helder in kaart te brengen, is een objectieve test nodig. De Kinderacademie uit Groningen test vanaf komend najaar drie intelligentietesten op zesduizend kinderen uit heel Nederland.

{ Lees meer }

Onderzoek nieuwe intelligentie- en algemene ontwikkelingstest

19 mei 2015 - Francien Geerds

Groningen, mei 2015   Beste ouder, Met deze brief willen wij u graag uw medewerking vragen voor een onderzoek dat wij vanaf de zomer dit jaar tot eind 2016 uitvoeren naar nieuwe intelligentie- en algemene ontwikkelingstests. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door De Kinderacademie Groningen in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. Om de geschiktheid van de […]

{ Lees meer }

Report of a training in the Bayley-III in Kiev, Ukraine

15 april 2015 - Selma Ruiter

On April 10 and 11, there was a training in the Bayley-III in Kiev. It was organised by Anna Kukuruza, director of the Early Intervention Institute in Kharkiv, together with SoftTulip, and funded by the Open Society Foundations. The training was given by Selma Ruiter and Linda Visser, both developmental psychologist and specialist in early […]

{ Lees meer }

Braingame Brian

8 juli 2014 - Selma Ruiter

Nieuw bij De Kinderacademie Groningen: Braingame Brian. Een wetenschappelijk onderbouwd computerspel om het Geheugen en Concentratie te trainen!

{ Lees meer }